Ketelvervanging

SRD Installatie is gespecialiseerd in het vervangen van bestaande CV ketels.
U gaat meestal pas denken aan een nieuwe ketel als de oude het (bijna) niet meer doet. Toch zijn er genoeg redenen om uw huidige ketel eerder te vervangen voor een nieuwe. Gemiddeld gaan cv-ketels 10 tot 15 jaar mee, maar het eerder vervangen van je ketel kan in sommige gevallen voordeliger uitpakken dan bijvoorbeeld een reparatie of vervanging van onderdelen. Enkele voordelen zijn:

• Besparing op de energiekosten
• Bij een veranderde woonsituatie, meer vermogen ketel.
• Meer comfort
• Meer zekerheid
• Verhoogde waarde van de woning.

Wij kunnen, als onafhankelijk installateur, u goed adviseren en elk merk/type ketel leveren wat het beste bij uw situatie past.

Radiatoren

Veel mensen vervangen hun radiatoren wanneer hun warmtebehoefte wijzigt. Merk je dat die ene radiator voor onvoldoende warmte zorgt? Dan kun je maar beter een radiator met een hoger vermogen installeren ter vervanging van je oude exemplaar.

Radiatoren zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, maten, afmetingen en designs. Het meest voorkomende type is de paneelradiator. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een ledenradiator voor een robuuste, authentieke uitstraling. Deze radiator is uitstekend geschikt voor hoge ruimtes waar veel warmte nodig is. Wanneer er geen aansluiting is voor warm water, is een elektrische radiator een handige oplossing. Elektrische radiatoren worden vaak toegepast als bijverwarming in bijvoorbeeld de badkamer of recreatiewoning.

Design Radiatoren

Een radiator vervangen doe je uiteraard wanneer hij versleten, beschadigd of stuk is. Maar ook bij een renovatie, verbouwing of herinrichting krijg je de kans om je oude verwarmingselementen te vervangen door nieuwe radiatoren die veel beter aansluiten bij het nieuwe interieur. Tegenwoordig verwachten we van radiatoren dat ze niet alleen warmte afgeven, maar ook een meerwaarde zijn voor ons interieur. Voor wie veel waarde hecht aan een mooie vormgeving, is de designradiator een uitkomst. Verkrijgbaar in bijzondere vormen en materialen.

Installatiewerk

SRD Installatie is gespecialiseerd in allerlei soorten installatiewerk.

Wat betreft het installatiewerk voor verwarmingsinstallaties, kunt u denken aan leidingwerk omleggen t.b.v. een nieuwe keuken, badkamer of een complete Cv installatie.

Wij leggen niet alleen nieuwe leidingen voor u aan, we kunnen tevens uw huidige leidingen verleggen of repareren als deze lekken of toe zijn aan vervanging. Ook radiatorkranen vervangen i.v.m. slijtage of lekkage is geen probleem. Wanneer u al een aansluiting heeft, maar het toestel nog niet is aangesloten helpen we u hier eveneens graag bij. Zeker leidingwerk onder uw woning is niet altijd even makkelijk en ongevaarlijk, waardoor de hulp van een ervaren installateur geen overbodige luxe zal zijn

Cascadesystemen

SRD Installatie installeert ook cascadesystemen, dit is een verwarmingssysteem waarbij meerdere cv-ketels parallel worden geschakeld om een groter cv-vermogen te kunnen realiseren. Het is daardoor geschikt voor grote gebouwen zoals flats of grote kantoorpanden. Ook in gebouwen met een meer dan gemiddelde warmtebehoefte is dit toepasbaar.

In opdracht van een collega installateur hebben wij op de Buizerdstraat in Maassluis twee ketelhuizen mogen renoveren om dit systeem te installeren t.b.v. 262 woningen.

Een installatie met meerdere ketels zal een grotere bedrijfszekerheid opleveren. De absolute kans op een storing in een systeem met meerdere ketels zal echter ook groter zijn. De urgentie bij een storing is echter lager, doordat de ketels elkaars functie over nemen.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is uitgegroeid tot een volwaardige manier van verwarmen. De temperatuur is makkelijk te regelen en de warmteverdeling is erg aangenaam. Het is ook een onzichtbaar én zuinige manier om te verwarmen.

Vergeleken met conventionele wandradiatoren bieden vloerverwarmingssystemen u veel voordelen, omdat vloerverwarming gebruik maakt van stralingswarmte. Dit zorgt ervoor dat u een ruimte als prettig warm ervaart bij een lagere luchttemperatuur dan bij traditionele verwarmingssystemen en daarnaast kunt u met vloerverwarming geld besparen op energiekosten.